• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

Fes un Gest per ELAL’Ajuntament de Cassà de la Selva s'ha sumat a la campanya FES UN GEST PER L’ELA amb aquesta imatge virtual dels regidors reunits per videotrucada.  També s'ha tornat a il·luminar l’Església de verd, color representatiu de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, la qual lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

L'Ajuntament amb aquesta imatge virtual, el consistori vol simbolitzar la seva solidaritat amb les més de 400 persones afectades a Catalunya, 4000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial.  També vol contribuir a donar visibilitat a la malaltia i als projectes per a la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu que duu a terme la Fundació Miquel Valls.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA.

La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.