• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

2019 11 07 30 aniversari caritas 2

Com a darrer acte en aquest any de celebració dels seus 30 anys de vida al poble, Càritas Cassà ha preparat per a aquest dissabte 9 de novembre un acte commemoratiu a 2/4 de 12 del migdia a l'Auditori Germà Salvador Coma. C. Germà Agustí, 25. Al col·legi de La Salle.

29 07 2019 ConveniAqualiaS’aprova el conveni de col·laboració entre l’empresa FCC Aqualia i l’Ajuntament de Cassà de la Selva, per a la creació d’un fons de solidaritat per a garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans en compliment de la normativa en matèria de pobresa energètica.

CONTENIDOR CARITESCàritas ja disposa de contenidors de recollida de roba a Cassà de la Selva. Se n’han instal·lat un total de 6 a diversos punts del municipi.

L’objectiu de Càritas és ampliar els punts de recollida i fer-los més pròxims i accessibles als ciutadans perquè hi puguin dipositar la roba que està en bon estat però que ja no utilitzen i així ajudar a les persones que més ho necessiten.

Un cop recollida la roba i els complements, el tèxtil que està en bones condicions es destina a programes socials i es posa a la venda a través de canals solidaris de comercialització, com en les botigues de roba de segona mà. Els beneficis que se n’obtenen s’inverteixen íntegrament en programes destinats a persones en risc d’exclusió ateses a Càritas.

Per altra banda, la roba que no es pot utilitzar ni als robers ni en botigues de segona mà s’envia a la planta de valorització de Sant Esteve Ses Rovires, a Barcelona, on es tria i es recicla.

Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Girona, que ha impulsat un nou projecte de recollida i gestió de residus tèxtils i complements.

Els punts de recollida a Cassà s’han situat en aquests punts:

-C/Xavier Carbó, al costat de l’Escola Aldric

-C/Antoni Gaudí, al costat del supermercat Caprabo

-C/ Remei

-C/Germà Agustí

-C/Castell

-Aparcament municipal del carrer Marina

Residencia Sant Josep webLa donació que va fer la senyora Torres quan va morir l’any 2015 ha permès fer millores a les instal·lacions de la residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva. L’herència va ser de 851.000 euros, i fins a dia d’avui s’han disposat d’un total de 422.954,78€ d’aquests recursos i queden per utilitzar-se 428.374,84€.

El mes de novembre es van adjudicar les obres per la renovació de l’actual ascensor i la construcció d’un nou ascensor al centre, per valor de 176.000€, que es preveu que es puguin executar al llarg dels propers mesos.

Així mateix el ple del mes de novembre va aprovar l’adquisició d’una nova rentadora i una assecador que substituiran les màquines de la sala de bugaderia actuals, que incrementaran l’eficiència energètica de l’equipament, les condicions de treball i el manteniment de la qualitat de la roba utilitzada pels usuaris.