• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

Benvolguts i benvolgudes

Avui és un dels dies més especials de l’any per què la primavera va fent forat i als carres i places d’arreu de Catalunya s’ompliran altre cop de roses i de llibres.  Les previsions és que serà una magnífica diada i que s’aconseguirà un record de vendes.

El temps hi acompanya. El sol ha sortit esplèndidament a un quart de 8 del matí i la bonança preveu riuades de gent pels carrers per passejar, tafanejar les paradetes muntades plenes de piles de llibres, assistir a algun dels milers d’actes culturals que s’han organitzat o simplement asseure’s en un racó i veure com milers de persones es besen pels carres quan fan el regal esperat. Feia anys que esperàvem una diada com aquesta. Un dia que passa de ser especial a meravellós.

Ei, i no ens podem oblidar dels que quedaran estorats. Un any més tornarem a veure les cares de sorpresa i d’admiració que fan tots aquest estrangers que ens visiten per aquestes dates. Oh!, ah! Que bonica una festa com aquesta. Ja la podríem fer al nostre país..., diran. No s’expliquen com es pot celebrar una festa que tingui com a motiu dues foteses com les roses i els llibres. Bé, potser és que som diferents...

I com passa a la majoria de contes sempre hi ha d’haver un però. I aquest any és que ni paradetes, ni llibres, ni passejades, ni roses, ni... tantes coses que se’ns pot passar pel cap. Aquest any Sant Jordi, l’hem de celebrar en petit format o de manera digital. No hi ha més manera, estem confinats. Aquest any demanem al patró de Catalunya que torni a sortir amb l’armadura, el casc, l’escut i la llança fen afilada per combatre el virus que ha entrat a les nostres vides sense demanar permís. I desitgem que, com sempre ha fet, en surti vencedor.

Se que no és el mateix, ni de llarg s’hi pot assemblar, però tingueu present que el drac aquest any també es quedarà a casa, avui no serà el protagonista.

Que passeu una molt bona diada de Sant Jordi.

Salut per a tothom

 

Robert Mundet i Anglada
Alcalde de Cassà de la Selva