• Àrea de Medi Ambient | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: mediambient@cassa.cat

    Àrea de Medi Ambient | Rambla Onze de Setembre, 107 | Telèfon 972 46 00 05 | Fax 972 46 43 71 | A/e: mediambient@cassa.cat

Mobilitat

 

La mobilitat constitueix un factor clau per al seu desenvolupament urbà. La mobilitat és un fet habitual a la vida quotidiana, i el dia a dia no es pot entendre sense els milions de desplaçaments que es fan a peu, en bicicleta, en transport públic col·lectiu o en vehicle privat a motor, a més dels viatges dels vehicles comercials. 

 

 

 

Modes de transport

A l’espai públic hi conviuen els diferents modes de transport que faciliten la mobilitat de les persones i les mercaderies, teixint una xarxa complexa i diversa de desplaçaments.

A continuació et detallem les diferents formes de transport que pots utilitzar a dintre de Cassà i també per moure't a pobles veïns.

A PEU

És el mode de desplaçament més eficient juntament amb la bicicleta. Caminar permet, alhora que fer exercici, gaudir de l'entorn del poble, així com teixir relacions socials entre els veïns. 

EN BICICLETA O PATINET

L'ús de la bicicleta o el patinet al poble ha anat creixent. Avui en dia podeu trobar diferents punts on estacionar la vostra bicicleta de forma segura. Trobareu pàrquings de bicicleta als punts del poble amb més moviment. Si desitgeu que s'instal·li algun pàrquing de bicicleta nou a un punt diferent del municipi podeu comunicar-ho a l'àrea de Medi Ambient al telèfon 972 46 00 05. 

 

EN TRANSPORT PÚBLIC

Si heu de sortir del poble teniu l'opció de fer-ho utilitzant el transport públic. Sarfa i Teisa són les dues línies que operen al municipi. L'Ajuntament de Cassà de la Selva forma part de l'Autoritat Territorial de la Moblitat (ATM), entitat que planifica els serveis de transport públic a diferents municipis de Catalunya. 

EN VEHICLE PRIVAT

Si heu de sortir del poble també teniu l'opció de fer-ho en vehicle privat. Us recomanem que en feu un ús controlat i sostenible amb el medi ambient i valoreu la possibilitat de recórrer a altres mètodes de transport que també teniu a l'abast. També és interessant tenir sempre present l'opció de compartir cotxe entre tots aquells que feu un mateix trajecte de forma repetida.
En cas que ho necessiteu, Cassà disposa dels següents aparcaments públics:

  • Carrer Castell
  • Carrer Hospital
  • Carrer Marina
  • Carrer Migdia
  • Carrer Raval
  • Passeig del Ferrocarril

Consulta'ls al plànol.

EN TAXI

A Cassà de la Selva hi ha diferents empreses de taxi. Les pots trobar a l'apartat de telèfons d'interès

Mobilitat sostenible

Un model de mobilitat sostenible és un model saludable i baix en carboni, que té com a prioritat la qualitat de vida urbana i el benestar col·lectiu, així com crear un espai públic confortable que afavoreixi la convivència ciutadana. 

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

En el marc de la Setmana de la Moblititat Sostenible a nivell global, cada any es duen a terme diverses accions a Cassà de la Selva per promocionar una mobilitat més justa amb el medi ambient.
La Setmana de la Mobilitat Sostenible és del 12 al 18 d'octubre de 2015 i a Cassà es realitzen les actuacions que detallem a continuació.

Shopping Bici

- Del 3 al 18 d'octubre compra en bici a les botigues de Cassà, penja una fotografia al Facebook de la Unió de Botiguers de Cassà i participa al concurs organitzat pels botiguers de Cassà. L'autor de la fotografia amb més 'm'agrada' tindrà de premi una bicicleta exposada a Can Juanola (Carrer Provincial, 94).

- El concurs es tancarà el 18 d'octubre a les 23.59 h. 

- Organitza: Unió de Botiguers de Cassà. Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva

Projecció d'imatges 'Travessar Europa en bici: una altra realitat'

- Dia: dijous 15 d'octubre

- Hora: 21.30 h

- Lloc: auditori Centre Cultural Sala Galà

- A càrrec del cassanenc Vicenç Borrell 

- Organitza: Mou-te en Bici. Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva

Bicicletada familiar de descoberta de Cassà

- Dia: dissabte 17 d'octubre

- Hora: sortida a les 10 h del Parc del Carrilet 

- Recorregut: anada i tornada als prats de dall d'Esclet i recorregut urbà de descoberta amb comentaris.

- Organitza: Mou-te en Bici. Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva

Si teniu qualsevol dubte contacteu amb l'Ajuntament de Cassà de la Selva al 972 46 00 05 (de dilluns a divendres de 8 a 15 h).

end faq