• Àrea Ciutadania | Carrer d'Enric Coris, 11 | Telèfon 972 46 00 11 | Fax 972 46 37 08 | A/e: ciutadania@cassa.cat

    Àrea Ciutadania | Carrer d'Enric Coris, 11 | Telèfon 972 46 00 11 | Fax 972 46 37 08 | A/e: ciutadania@cassa.cat

Cooperació i solidaritat

L'Ajuntament de Cassà fomenta el voluntariat, la promoció de campanyes i diversos actes solidaris. Des del consistori es desenvolupen accions en el marc del lema 'Cassà, poble acollidor'. 

 

Moltes de les opcions que la ciutadania té per fer voluntariat és a través de les entitats. Si us interessa saber com podeu implicar-vos amb la societat cassanenca a través del marc associatiu contacteu amb la tècnica de ciutadania al telèfon 972 46 00 11 o el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

 

Ajuda als refugiats

VULL FORMAR PART DE LA XARXA SOLIDÀRIA D'AJUDA ALS REFUGIATS

Els interessats a formar part de la xarxa de voluntaris de Cassà s’han de dirigir al Punt d’Acollida Local de l’Espai Jove l’Escorxador obert al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 h i situat al carrer Enric Coris, 11. També poden contactar amb la tècnica local de ciutadania, Maite Irazola, a través del telèfon 972 46 00 11 o el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

ACTES RELACIONATS AMB L'AJUDA ALS REFUGIATS

4a marxa de Palau solidària amb el Sàhara Occidental - 8 de maig 2016 (Girona)

Vols acollir un nen saharauí aquest estiu - Abril 2016

Suport a les campanyes solidàries

L'Ajuntament de Cassà dóna suport a les campanyes solidàries que mostrem a continuació.

GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

Seguint les convocatòries de la Fundació del Banc dels Aliments, el municipi de Cassà també participa en aquesta iniciativa. Les existències recollides es queden íntegrament a Cassà de la Selva. L’entitat encarregada de promoure aquestes campanyes, gestionar les existències i, posteriorment, distribuir-les entre els ciutadans més necessitats del poble és Càrites Cassà juntament amb el suport de Serveis Socials i l'àrea de ciutadania de l'Ajuntament de Cassà de la Selva. 

CAMPANYA DEL QUILO

Es tracta d’una campanya que es realitza a tots els centres educatius de Cassà de la Selva durant una setmana del mes de desembre. Els docents i l’alumnat poden portar diferents aliments cada dia de la setmana. Tot el que es recull es destina a Càrites de Cassà, entitat encarregada de gestionar i distribuir els recursos alimentaris entre les persones que més ho necessiten del municipi. 

CÀRITAS

Càritas dóna un servei d'atenció a les persones que més ho necessiten a través de voluntaris que formen part de l'entitat. L'Ajuntament de Cassà de la Selva col·labora i treballa conjuntament amb aquesta entitat per donar el millor servei possible a tots aquells que ho necessiten. Per a contactar amb Càritas Cassà ho pots fer a través de l'àrea de ciutadania al telèfon 972 46 00 11 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Cicles de xerrades

L’àrea de Ciutadania cerca en tot moment ponents per realitzar cicles de xerrades sobre projectes de cooperació, experiències solidàries, entre d'altres. És per això que es combinen xerrades de persones experimentades en l’àmbit de la cooperació i xerrades que serveixen per compartir experiències a nivell internacional.

Si estàs interessat en oferir una xerrada d’aquest estil, contacta amb l’àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Cassà de la Selva al telèfon 972 46 00 11 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Xarxa solidària

Xarxa integrada per un conjunt de ciutadans i entitats interessades a col·laborar amb l'Ajuntament de Cassà per ajudar en situacions d'emergència, com per exemple qualsevol crisi de refugiats, entre d'altres. La xarxa de voluntaris és permanent i es mobilitza quan és necessari. En aquest sentit la xarxa treballa per:

- Conscienciar i senbilitzar a la ciutadania sobre temes relacionats amb els drets humans.

- Fomentar la cultura de la solidaritat i la cooperació amb altres pobles.

- Donar suport a la política d’acollida dels refugiats i immigrants del municipi.

- Millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació vulnerable en el nostre poble o en altres llocs del món.

- Organitzar campanyes i activitats destinades a recollir fons per a projectes o campanyes solidàries.

 

end faq